Stone Yellow - articulated pike fly

Stone Yellow – articulated pike fly

Stone Yellow articulated pike fly Yellow & Orange

De Stone Yellow articulated pike fly is gebonden met twee haken waarvan de achterste ondersteboven voor een betere hakingskans. Het kleurverloop van voor naar achter is orange en geel. Waarbij in het midden de bucktail in deze kleuren is gemixt. De body is gewikkeld in long hair UV chenile gaat ook mee in dit kleurverloop. Uiteraard zitten tussen de twee haken een paar UV kralen als trigger punt. Omdat het achterste gedeelte lichter is gehouden krijgt de vlieg in het water een hele mooie slag zijwaarts. Daardoor lijkt het op een heel natuurlijke beweging van aasvis.

Achterste haak

1.0 streamer haak waaraan een fast attachment clip is gebonden. Tevens is het bindmateriaal licht opgezet om een optimale balans te krijgen. Ook de Flashabou is geel aan de achterkant en meer goudkleurig aan de voorkant van deze haak.

Voorste haak

4.0 Big Daddy. Het titanium draad door de haakoog is geslagen om los komen van de achterste haak tegen te gaan. Ook is in het body materiaal is een ratel gebonden. Op de kop is goud, bruin en een paar strengen donkerbruin Flashabou gebruikt. Aan weerskanten een gele saddle hackle en op de boven kant een paar strengen Ostich Herl in orange. Een paar gele fluo ogen en lak maken de kop af.

Een overzicht van alle snoek vliegen vind je hier.

Stone Yellow - articulated pike fly

Stone Yellow – articulated pike fly

Stone Yellow articulated pike fly Yellow & Orange

This Stone Yellow Articulated Pike Fly has a perfect color combination. Pikes just can’t resist. It immitates a baithfish like nothing else because of the way it hinges. Pike here it, feel it, see it and then go for it.

What’s it made of

Two pike hooks connected by titanium wire. The backhook is a bit smaller and tied upsite down to increase the change of hooking a pike.
This big streamer is also set with:

  • Several UV elements
  • A fast attachment clip for wiggle tails
  • A rattle tied in on the front hook
  • Various materials are used to make it more attractive

An overview of all these kind of flies you’ll find here.