Mean Green Machine articulated pike fly Yellow, Chartreuse & Green

De Mean Green Machine articulated pike fly is gebonden met twee haken waarvan de achterste ondersteboven voor een betere hakingskans. Het kleurverloop van voor naar achter is groen, chartreuse en geel. Daarmee is de “tone” gezet. Zowel de bucktail als tinsel is in deze kleurstelling gebonden. De body is gewikkeld in long hair UV chenile gaat ook mee in dit kleurverloop. Tussen de twee haken zitten een paar UV kralen als trigger punt. Waardoor deze vlieg vol zit met UV materiaal wat zeker, als je op diepte vist goed tot z’n recht komt.

Achterste haak

1.0 streamer haak waaraan een fast attachment clip is gebonden. Het bindmateriaal licht opgezet om een optimale balans te krijgen. Net als op de voorste haak is hier ook aan weerskanten een saddle hackle gebonden. En gele in dit geval.

Mean Green Machine - articulated pike fly

Mean Green Machine – articulated pike fly

Voorste haak

4.0 Big Daddy. Het titanium draad door de haakoog is geslagen om los komen van de achterste haak tegen te gaan. In het body materiaal is een ratel gebonden. Op de kop is goud, groen Flashabou gebruikt wat aangevuld met FireTiger. Aan weerskanten een chartreuse saddle hackle en op de boven kant een paar strengen Ostich Herl in chartreuse. Een paar gele fluo ogen en lak maken de kop af.

 

Een overzicht van alle snoek vliegen vind je hier.

Mean Green Machine: Yellow, Chartreuse & Green

This Mean Green Machine Articulated Pike Fly is bold and bright. You’ll understand why pikes love this bait. It immitates a baithfish like nothing else because of the way it hinges. Pike will come from far to try and swallow this bait.

What’s it made of

Mean Green Machine - articulated pike fly

Mean Green Machine – articulated pike fly

Two pike hooks connected by titanium wire. The backhook is a bit smaller and tied upsite down to increase the change of hooking a pike.
This big streamer is also set with:

  • Several UV elements
  • A fast attachment clip for wiggle tails
  • A rattle tied in on the front hook
  • Various materials are used to make it more attractive

An overview of all these kind of flies you’ll find here.