Met ervaring in bijna alle aspecten van het vak keer ik na een aantal jaren afwezig te zijn geweest terug. Per 1 januari 2019 inzetbaar voor werkzaamheden als loodgieter en/of verwarmingsmonteur. Naast installatie van dik- én dunwandige verwarmingsinstallaties, drinkwater én vuilwater installaties heb ik ook de nodige ervaring in zinkwerk. Echt allround dus.

Dikwandige installaties

VerdelerDeze maakte ik als hulpmonteur en later ook als eerste monteur. Destijds werd dit allemaal autogeen in elkaar gelast. Verdelers maken die tot dan toe alleen op tekening zichtbaar waren. In ketelhuizen zo groot als een gemiddeld rijtjeshuis. Dit was eerder regel dan uitzondering.

Dunwandige installaties

In de particuliere woningmarkt heb ik heel wat dunwandige installaties mogen maken. Dit varieerde van complete installaties, het vervangen van ketels tot het uitbreiden of repareren van installaties.
Daarnaast heb ik in het onderhoud en reparatie van gastechnische installaties vele klanten mogen verblijden.

Water en sanitair

De aanleg van waterleidingen en afvoeren behoren tot standaard loodgieters werkzaamheden. Daar heb ik vele uren mee gevuld. Het vervolg daarop, het afmonteren van badkamers, toilette en keukens hoorde daar natuurlijk bij.

Zink-, lood- én dakwerken

Ik heb het geluk gehad ooit voor een werkgever te hebben gewerkt die het zink- en loodwerk van jongs af aan in de vingers had. Deze kennis heeft hij voor een groot deel aan mij overgedragen. Daar prijs ik me zeer gelukkig mee. Daarnaast was dakdekken en het aanbrengen van hemelwater afvoeren een onderdeel van het vak wat daarbij hoorde.

Projecten en werkzaamheden in de installatietechniek