Pretty Pink articulated pike fly White & Pink

Als niets lijkt te lukken pak dan roze. Dat lijkt op één of andere manier altijd te werken. Daarom is de Pretty Pink articulated pike fly gebonden, met twee haken waarvan de achterste ondersteboven voor een betere hakingskans. Het kleurverloop van voor naar achter is roze en wit. Waarbij in het midden de bucktail in een lichtere roze is uitgevoerd. En de body is gewikkeld in long hair UV chenile wit met een klein beetje goud. Uiteraard zitten tussen de twee haken een paar UV kralen als trigger punt. Door er een roze holographic wiggle tail aan te hangen krijgt het helemaal een mooi kleurverloop. Zeg maar onweerstaanbaar voor snoek.

Achterste haak

1.0 streamer haak waaraan een fast attachment clip is gebonden. Waarbij het bindmateriaal licht is opgezet om een optimale balans te krijgen. De Flashabou is pearl en licht roze om de lichte witte kleur te behouden ook is hier aan weerskanten een witte saddle hackle ingebonden.

Pretty Pink - articulated pike fly

Pretty Pink – articulated pike fly

Voorste haak

4.0 Big Daddy. Het titanium draad door de haakoog is geslagen om los komen van de achterste haak tegen te gaan. Ook is in het body materiaal is een ratel gebonden. Als we kijken we naar de kop, deze is roze, pearl en een enkel paarse streng Flashabou gebruikt. Aan weerskanten een roze saddle hackle en op de boven kant een paar strengen Ostich Herl in roze. Een paar roze fluo ogen en lak maken de kop af.

 

Een overzicht van alle snoek vliegen vind je hier.

Pretty Pink articulated pike fly White & Pink

This Pretty Pink Articulated Pike Fly has a tendency to attract pike when all else fails. My guess is it’s the color of sweetness. It immitates a baithfish like nothing else because of the way it hinges. Pike here it, feel it, see it and then go for it.

Pretty Pink - articulated pike fly

Pretty Pink – articulated pike fly

What’s it made of

Two pike hooks connected by titanium wire. The backhook is a bit smaller and tied upsite down to increase the change of hooking a pike.
This big streamer is also set with:

  • Several UV elements
  • A fast attachment clip for wiggle tails
  • A rattle tied in on the front hook
  • Various materials are used to make it more attractive

An overview of all these kind of flies you’ll find here.