Laatst heb je hier al kunnen lezen over de I will follow. Een op Mann’s Follow me geïnspireerde snoek streamer. Vandaag even op pad geweest om de aangepaste versie opnieuw te proberen. Het resultaat mocht er zijn.

Resultaat tussen het ijs

Vannacht moet het behoorlijk koud zijn geweest. Want toen ik vanmorgen uit het raam keek lag er een dun laagje ijs op de sloot. Sterk genoeg om de familie meerkoet te dragen die er met z’n allen op liepen. Kort na de ochtend was de temperatuur voldoende gestegen zodat er open plekken ontstonden. Hier moest ik het dan maar mee doen.  Na een tijdje van open plek naar open plek te zijn gewandeld werp ik richting een bruggetje met daarnaast een overhangende boom.  Ik laat de I will follow even afzinken en begin dan te strippen. Bij de derde ruk aan de vliegenlijn zit ik vast. Een dan komt alles in beweging.

Halve snoek

Na een korte dril geeft de snoek zich gewonnen. Terwijl ik haar rustig naar de kant haal schiet ik alvast een foto, stop m’n telefoon weg en pak de onderlijn. Met een laatste klap schiet de streamer los en zwemt ze rustig naar de bodem weg. Nou heb ik de gewoonte, samen met een vismaat, dat een snoek die je wel aan de haak hebt gehad en hebt gezien maar niet hebt geland voor een half te tellen. Dat betekent dat het resultaat van vandaag blijft steken op een halve snoek.

Meer van dit

Inmiddels heb ik al wat meer van deze I will follow streamers gebonden. Deze zullen hier binnenkort ook op de site verschijnen. Wellicht inspireert het jou en ga je ze ook binden. Ik ben helaas niet in het bezit van een camera waarmee ik onder water kan filmen. Misschien komt dat in de nabije toekomst nog een keer. Maar deze articulated snoek streamer gaat fantastisch door het water. Als of twee aasvissen elkaar achtervolgen. Alleen dat is al leuk om naar te kijken. Als je er dan ook nog mee vangt is het ondanks de kou nog een mooie middag geworden.