Tijdens een bezoek aan de bouwmarkt gisteren met heel andere doeleinden dan streamers binden belanden wij op de afdeling met kerstspullen. Daar viel mijn oog direct op een molen met kerstversiering. Lintjes ter decoratie, geen speelgoed, zoals op het label vermeld stond. Nou, daar dacht ik iets anders over.

Bouwmarkt kwaliteit

Dit was een buitenkansje en heb maar eens flink ingeslagen. Bij thuiskomst bleken een aantal van de kleuren exact overeen te komen met Flashabou van de vliegviswinkel. Het enige verschil was dat deze slierten net een tikje breder waren dan die ik normaal gebruik.
Tijdens het binden werd ook duidelijk dat er beduidend minder trekkracht op kon worden uitgeoefend. Dan merk je dat de kwaliteit een stuk minder is.

Prijs/kwaliteit

Neemt niet weg dat het toch interessant is hiervan een flinke voorraad in te slaan. De kwaliteit mag dan wat minder zijn maar de prijs is ongeveer één vijfde van de prijs die je er in de vliegviswinkel voor betaald mag er wel wat aan mankeren.

Eerste tubefly van de bouwmarkt

Daarom maar snel aan het binden geslagen. Enige tijd later kwam dan ook de eerste tubefly van de pen.
Deze heb ik ook gelijk maar Kamataja gedoopt. Wanneer de tijd en het weer het toelaten ga ik deze binnenkort eens te water laten en mocht er resultaat zijn zal je dat hier zeker terug vinden.

Steeds meer op deze site

Tot nu toe staan er alleen nog maar articulated snoek streamers op deze site. Binnenkort zullen daar ook wat tubeflies bij komen. Deze ben ik momenteel aan het binden en verdienen hier ook een plek.
Altijd leuk om een idee qua kleurstelling of materiaalgebruik op te doen. Daarvoor heb ik zelf ook al menig website bezocht.

Daarnaast ben ik ook van plan om de kleine nymphjes, droge vliegen en buzzers die ik heb gebonden hier te publiceren. Maar dat laat nog even op zich wachten. Kan natuurlijk niet alles tegelijk.