Voordat ik het vliegvissen had ontdekt trok ik er nog wel eens op uit met de jerkbait- of spinhengel. Dat doe ik nog steeds maar minder. In die tijd maakte ik veel gebruik van een stukje kunstaas wat ik ooit van een vismaat had gekregen. De Follow Me van Manns. Omdat ik hier regelmatig mee ving toch wel één van m’n favoriete pluggen.

Idee voor snoekvlieg

Al  enige tijd loop ik met het idee om hiervan een variant van te maken maar dan voor de vlieghengel. Na wat experimenteren is het dan toch gelukt. En zo ontstond I Will Follow. Eigenlijk een articulated pike fly maar dan gebonden als twee afzonderlijke streamers waarvan de voorste de grote broer is van de achterste.

I Will Follow krijgt bezoek

I Will Follow - articulated pike flyTijdens de eerste testronde van het laatste prototype werd direct duidelijk dat dit een hele goede gaat worden. De uitslagen van links naar rechts en boven naar onder zijn geweldig. Het achterste deel volgt precies zoals ik gehoopt had. Dus stond ik als een blij kind te springen aan de waterkant.
Al bij de derde worp was de interesse van een klein snoekje gewekt. Hij bleef het aas meerdere keren volgen maar wilde er toch z’n tanden niet in zetten.

Tweaken en meerdere kleuren

Daarom zal ik nog eens kijken wat er nog te verbeteren valt. Bovendien kunnen wat meer kleurstellingen geen kwaad.

Achterste haak

2.0 streamer haak waaraan een fast attachment clip is gebonden. Waarbij het bindmateriaal ongeveer twee derde is van wat er op de voorste haak is gebonden.

Voorste haak

4.0 Big Daddy. Waarbij het titanium draad door de haakoog is geslagen om los komen van de achterste haak tegen te gaan. Ook is er zo’n 4cm ruimte gehouden tussen de voorste en achterste haak. Dit is wat het hele mooi volg effect geeft en geeft ruimte om de voorste vlieg wat voller te binden. In het body materiaal is een ratel gebonden. Op de kop is zwart en bruin Flashabou gebruikt met op de boven- en onderkant een paar strengen Ostich Herl. Bovenop zwart en onder bruin. Op beide haken zit bovenop in de kop ook een plukje zwart wol. Dit maakt de kop wat boller. Uiteindelijk zijn het de oranje fluo ogen en lak die de kop afmaken.

Een overzicht van alle snoek vliegen vind je hier.