De Irresistible Hulk articulated pike fly is gebonden met twee haken waarvan de achterste ondersteboven voor een betere hakingskans. Het kleurverloop van voor naar achter is donker groen, groen en chartreuse. De body die is gewikkeld in long hair UV chenile, gaat ook mee in dit kleurverloop. Natuurlijk zitten tussen de twee haken weer een paar UV kralen als trigger punt. Hierdoor zit deze vlieg vol met UV materiaal wat zeker als je op diepte vist het verschil kan maken.

Achterste haak

1.0 streamer haak waaraan een fast attachment clip is gebonden. Bovendien is het bindmateriaal licht opgezet om een optimale balans te krijgen.

Irresistible Hulk - articulated pike fly

Irresistible Hulk – articulated pike fly

Voorste haak

4.0 Big Daddy. Waarbij het titanium draad door de haakoog is geslagen om los komen van de achterste haak tegen te gaan. In het body materiaal is een ratel gebonden. Op de kop is goud, groen en bruin Flashabou gebruikt met aan weerskanten een chartreuse saddle hackle en op de bovenkant een paar strengen Ostich Herl in olive. Uiteindelijk zijn het de gele fluo ogen en lak die de kop afmaken.

Een overzicht van alle snoek vliegen vind je hier.

Irresistible Hulk articulated pike fly Green & Olive

This Irresistible Hulk Articulated Pike Fly a bit flashy and a bit natural. It’s actually the best of both worlds. It immitates a baithfish like nothing else because of the way it hinges. Pike here it, feel it, see it and then go for it.

Irresistible Hulk - articulated pike fly

Irresistible Hulk – articulated pike fly

What’s it made of

Two pike hooks connected by titanium wire. The backhook is a bit smaller and tied upsite down to increase the change of hooking a pike.
This big streamer is also set with:

  • Several UV elements
  • A fast attachment clip for wiggle tails
  • A rattle tied in on the front hook
  • Various materials are used to make it more attractive

An overview of all these kind of flies you’ll find here.