Hellfire - articulated pike flyOrange Brown & Black

Deze Hellfire articulated pike fly is gebonden met twee haken waarvan de achterste ondersteboven voor een betere hakingskans. Hierbij is het kleurverloop van voor naar achter is Zwart, Bruin naar Orange. De body is gewikkeld in long hair UV chenile waarbij tussen de twee haken een paar UV kralen als trigger punt zitten.

Achterste haak

1.0 streamer haak waaraan een fast attachment clip is gebonden en doordat het bindmateriaal licht is opgezet creëer je een optimale balans.

Voorste haak

4.0 Big Daddy waarbij het titanium draad door de haakoog is geslagen om te voorkomen dat de achterste haak los raakt. In het body materiaal is uiteraard een ratel gebonden. Op de kop is een copper en goud Flashabou gebruikt. En als laatste een paar Fluo Oranje ogen en lak die de kop afmaken.
De kleuren worden veelal met een verloop gebonden. Hierdoor zijn de meeste vliegen aan de achterkant lichter dan de voorkant.

Een overzicht van al dit soort snoek vliegen vind je hier.

Hellfire: Orange Brown & Black

When this Articulated Pike Fly is being stripped through the water you’ll understand why pikes love this bait. It immitates a baithfish like nothing else because of the way it hinges. That and the color settings like a hellfire make for a nasty pikefly.

What’s it made of

Two pike hooks connected by titanium wire. The backhook is a bit smaller and tied upsite down to increase the change of hooking a pike.
This big streamer is also set with:

  • Several UV elements
  • A fast attachment clip for wiggle tails
  • A rattle tied in on the front hook
  • Various materials are used to make it more attractive

An overview of all these kind of flies you’ll find here.