Blue, Purple & Black

Deze Purple Haze articulated pike fly is gebonden met twee haken waarvan de achterste ondersteboven voor een betere hakingskans en het kleurverloop van voor naar achter is Zwart, Paars en Blauw. De body is gewikkeld in long hair UV chenile en tussen de twee haken zitten een paar UV kralen als trigger punt.

Purple Haze - articulated pike fly

Purple Haze – articulated pike fly

Achterste haak

1.0 streamer haak. Als eerste is een fast attachment clip is gebonden. Door het bindmateriaal licht op te zetten wordt een optimale balans te verkregen.

Voorste haak

4.0 Big Daddy. Het titanium draad door de haakoog is geslagen met als resultaat het los komen van de achterste haak tegen te gaan. In het body materiaal is een ratel gebonden en op de kop is een zwart en paars Flashabou gebruikt. Aan weers kanten een olive saddle hackle. Bovendien nog een paar strengen Ostrich Herl zwart. Een paar gouden 3D ogen en lak maken de kop af.

 

Een overzicht van alle snoek vliegen vind je hier.

Purple Haze articulated pike fly Blue, Purple & Black

This Purple Haze Articulated Pike Fly has almost magical colors. This could easily hypnotise pike in following this bait. It immitates a baithfish like nothing else because of the way it hinges. Pike here it, feel it, see it and then go for it.

Purple Haze - articulated pike fly

Purple Haze – articulated pike fly

What’s it made of

Two pike hooks connected by titanium wire. The backhook is a bit smaller and tied upsite down to increase the change of hooking a pike.
This big streamer is also set with:

  • Several UV elements
  • A fast attachment clip for wiggle tails
  • A rattle tied in on the front hook
  • Various materials are used to make it more attractive

An overview of all these kind of flies you’ll find here.