Orange & Red

Deze Big Red Head articulated pike fly is gebonden met twee haken waarvan de achterste ondersteboven voor een betere hakingskans en kleurverloop van voor naar achter is Rood – Oranje. De body is gewikkeld in long hair UV chenile en tussen de twee haken zitten een paar UV kralen als trigger punt.

Achterste haak

1.0 streamer haak. Als eerste is een fast attachment clip gebonden. Ook is het bindmateriaal licht opgezet om een optimale balans te krijgen.

Big Red Head - articulated pike fly Big Red Head – articulated pike fly

Voorste haak

4.0 Big Daddy. Hierbij is het titanium draad door de haakoog is geslagen om los komen van de achterste haak tegen te gaan. En natuurlijk is in het body materiaal is een ratel gebonden. De kop bestaat uit onder meer een bruin, copper en rood Flashabou. Door aan weerskanten een rode saddle hackle te maken en op de bovenkant een paar strengen Ostich Herl in oranje zijn krijgt alles dat beetje extra. Uiteindelijk is de kop helemaal af met een paar fluo orange ogen en lak.

 

Een overzicht van alle snoek vliegen vind je hier.

Big Red Head articulated pike fly, Orange & Red

This Big Red Head Articulated Pike Fly is like a fire in the water. Appealing to thrillseekers. Ever seen a pike up close? Then you know what a thrillseeker looks like. This fly immitates a baithfish like nothing else because of the way it hinges. Pike here it, feel it, see it and then go for it.

Big Red Head - articulated pike fly

Big Red Head – articulated pike fly

What’s it made of

Two pike hooks connected by titanium wire. The backhook is a bit smaller and tied upsite down to increase the change of hooking a pike.
This big streamer is also set with:

  • Several UV elements
  • A fast attachment clip for wiggle tails
  • A rattle tied in on the front hook
  • Various materials are used to make it more attractive

An overview of all these kind of flies you’ll find here.